Deser z białą czekoladą i musem malinowym |
Deser z białą czekoladą i musem malinowym |
Deser z białą czekoladą i musem malinowym
SKŁADNIKI
- 100 g białej czekolady
- 250 g mascarpone
- 150 g jogurtu naturalnego
- miąższ z jednej laski wanilii
- 25 g cukru pudru
- 150 g malin (mogą być mrożone)
- sok z połowy cytryny
- listki mięty do dekoracji
WYKONANIE
1. Czekoladę rozpuszczamy powoli w rondelku lub w kąpieli wodnej. Do blendera przekładamy rozpuszczoną czekoladę, mascarpone, jogurt naturalny i wanilię z jednej laski. Całość miksujemy. Przekładamy do szklanych pucharków/szklaneczek.
2. Maliny ucieramy wraz z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Przekładamy do pucharków na masę z mascarpone. Ozdabiamy listkiem mięty, podajemy schłodzone.
SMACZNEGO
KRULICA MIESZA
Deser z białą czekoladą i mascarpone z owocowym musem |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz