niedziela, 30 czerwca 2019

Deser z białą czekoladą i musem malinowym

Deser z białą czekoladą i musem malinowym

Upały dają wszystkim w kość. A może tak błyskawiczny deser na letni dzień? Coś cudownego. Od samego czytania pocieknie Wam ślinka. Przepis nie jest mój, był załączony do urządzenia Monsieur Cuisine Connect MCC. Ale po jego wykonaniu stwierdzam, że absolutnie nie trzeba być posiadaczem tego sprzętu, aby wykonać ten przepyszny deser.


Deser z białą czekoladą i musem malinowym

Deser z białą czekoladą i musem malinowym


SKŁADNIKI
  • 100 g białej czekolady
  • 250 g mascarpone
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • miąższ z jednej laski wanilii
  • 25 g cukru pudru
  • 150 g malin (mogą być mrożone)
  • sok z połowy cytryny
  • listki mięty do dekoracji

WYKONANIE
1. Czekoladę rozpuszczamy powoli w rondelku lub w kąpieli wodnej. Do blendera przekładamy rozpuszczoną czekoladę, mascarpone, jogurt naturalny i wanilię z jednej laski. Całość miksujemy. Przekładamy do szklanych pucharków/szklaneczek.
2. Maliny ucieramy wraz z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Przekładamy do pucharków na masę z mascarpone. Ozdabiamy listkiem mięty, podajemy schłodzone.
SMACZNEGO

KRULICA MIESZA

Deser z białą czekoladą i mascarpone z owocowym musem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz