piątek, 13 stycznia 2017

OWOCOWE SZASZŁYKI W CZEKOLADZIE


Owocowe szaszłyki w czekoladzie

Owocowe szaszłyki w czekoladzie to znakomita słodka przekąska na imprezę karnawałową, spotkanie rodzinne, czy przyjęcie dla dzieci. Świetnie wyglądają, nieziemsko smakują, nie trzeba ich kroić, dzielić. Po prostu finger food. Coś słodkiego na raz.



Owocowe szaszłyki w czekoladzie


OWOCOWE SZASZŁYKI W CZEKOLADZIE


SKŁADNIKI
na 12 szaszłyków
200 g czekolady
1 banan
1 jabłko
1 gruszka
1 kiwi
lub inne ulubione owoce
wiórki kokosowe
płatki migdałowe
pokruszone orzechy
patyczki do szaszłyków

WYKONANIE
1. Owoce obieramy, kroimy na spore kawałki i nadziewamy na patyczki do szaszłyków wg uznania.
2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po kolei każdy owocowy szaszłyk oblewamy rozpuszczoną czekoladą. Po czym kładziemy, na jakimś naczyniu np. małym garnku tak, aby nie dotykały się. Posypujemy wg uznania wiórkami kokosowymi, pokruszonymi orzechami, płatkami migdałowymi, rodzynkami.
3. Przyozdobione szaszłyki wraz z naczyniem, na którym leżą wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia czekolady.
KRULICA
MIESZA


Owocowe szaszłyki

Owocowe szaszłyki w czekoladzie

Czekoladowe szaszłyki

Czekoladowe szaszłyki owocowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz