Ciasto Kinder Country |
Lubicie batonik Kinder Country? To ciasto jest właśnie inspirowane tym smakiem. Wielki batonik Kinder Country, coś dla łasuchów. Jest bardzo słodkie, żebyście nie mówili, że nie ostrzegałam. Bardzo prosto je zrobić, troszkę trzeba poczekać, aż zastygnie w lodówce i już. Zabierajcie się do pracy :-)!
Ciasto Kinder Country
SKŁADNIKI
250 g herbatników
400 g śmietany 30%
250 g serka mascarpone
2 białe czekolady
2 mleczne czekolady
3,5 szklanki preparowanej pszenicy w miodzie (płatki śniadaniowe)
WYKONANIE
1. Rozpuszczamy białą czekoladę w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia.
2. Połowę schłodzonej śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone, miksujemy. Powoli dodajemy rozpuszczoną ostudzoną białą czekoladę nadal miksując. Dodajemy 3 szklanki preparowanej pszenicy, mieszamy.
3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczną czekoladę i odstawiamy do ostudzenia. Pozostałą schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Powoli dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną mleczną czekoladę i miksujemy.
4. Blachę (ja użyłam 23x35cm) wykładamy papierem do pieczenia. Układamy herbatniki, wykładamy białą masę, układamy drugą warstwę herbatników, wykładamy brązową masę. Posypujemy pozostałą preparowaną pszenicą.
5. Wkładamy do lodówki do schłodzenia na 2-3 godziny, ale najlepiej pozostawić na całą noc.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz