Frytki z batatów |
Jeśli znudziły Wam się frytki ze zwykłych ziemniaków lub poszukujecie mniej kalorycznej przekąski, polecam frytki z batatów pieczone w piekarniku. Wiadomo, że bataty to słodkie ziemniaki, więc nie bądźcie zaskoczeni ich odmiennym smakiem, tak jak moi młodsi domownicy :-). Świetnie nadają się do samodzielnego podanie, jak i jako dodatek do obiadu.
Frytki z batatów |
Frytki z batatów z piekarnika - fit przekąska
SKŁADNIKI
2 średnie bataty
2 łyżki oleju rzepakowego
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
tymianek, oregano, bazylia
WYKONANIE
1. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, funkcja góra-dół.
2. Bataty myjemy, cienko obieramy, kroimy w słupki.
3. Bataty nacieramy olejem, solimy i przyprawiamy.
4. Wykładamy równomiernie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut. W razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia.
SMACZNEGO
KRULICA MIESZA
Frytki z batatów - fit przekąska |
Frytki z batatów z piekarnika |
Frytki z batatów |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz