poniedziałek, 7 stycznia 2019

Pasta oliwkowa z migdałami - smarowidło do chleba

Pasta oliwkowa z migdałami - smarowidło do chleba

Przepis, który chcę dziś Wam podać otrzymałam wiele lat temu od mojej przyjaciółki Ani. Niby prosty, łatwy, a musiał swoje odczekać. Najpierw go odłożyłam, a potem zapomniała. Jakiś czas temu naszła mnie ochota na jakiś dodatek do chleba i wtedy przypomniało mi się. Teraz żałuję, że tak późno. 5 składników, wykonanie 2 minuty. Prostota górą. Zapraszam po przepis.


Pasta oliwkowa z migdałami

Pasta oliwkowa z migdałami - smarowidło do chleba


SKŁADNIKI

  • 150g oliwek zielonych
  • 150g oliwek czarnych
  • 70 g migdałów w płatkach
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek


WYKONANIE
1. Wykonanie banalne: miksujemy wszystkie składniki razem. W razie potrzeby dodajemy troszkę więcej oliwy. Możemy doprawić jeszcze świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z bagietką.
SMACZNEGO

KRULICA MIESZA

Pasta oliwkowa z migdałami - smarowidło do chleba

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz