Pasta oliwkowa z migdałami - smarowidło do chleba |
Przepis, który chcę dziś Wam podać otrzymałam wiele lat temu od mojej przyjaciółki Ani. Niby prosty, łatwy, a musiał swoje odczekać. Najpierw go odłożyłam, a potem zapomniała. Jakiś czas temu naszła mnie ochota na jakiś dodatek do chleba i wtedy przypomniało mi się. Teraz żałuję, że tak późno. 5 składników, wykonanie 2 minuty. Prostota górą. Zapraszam po przepis.
Pasta oliwkowa z migdałami |
Pasta oliwkowa z migdałami - smarowidło do chleba
SKŁADNIKI
- 150g oliwek zielonych
- 150g oliwek czarnych
- 70 g migdałów w płatkach
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oliwy z oliwek
WYKONANIE
1. Wykonanie banalne: miksujemy wszystkie składniki razem. W razie potrzeby dodajemy troszkę więcej oliwy. Możemy doprawić jeszcze świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z bagietką.
SMACZNEGO
KRULICA MIESZA
Pasta oliwkowa z migdałami - smarowidło do chleba |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz