piątek, 15 czerwca 2018

Pasta z czerwonej fasoli - hummus z fasoli

Pasta z czerwonej fasoli - hummus z fasoli

Uwielbiam wszelkie smarowidła do chleba. Fajnie jest mieć coś takiego w lodówce, kiedy najdzie nas nagły głód. Otwieramy lodówkę i przynajmniej nie złapiemy się za słodycze tylko zrobimy zdrową kanapkę. Pastę z fasoli robi się błyskawicznie i jest to jej niewątpliwa zaleta.


Pasta z fasoli

Pasta z czerwonej fasoli - hummus z fasoli


SKŁADNIKI

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 ząbek czosnku
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • szczypta chili w proszku
  • sól, pieprz


WYKONANIE
1. Fasolę płuczemy i odsączamy.
2. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Podajemy z pieczywem.
SMACZNEGO

KRULICA MIESZA

Hummus z fasoli - pasta z czerwonej fasoli

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz