Pasta z czerwonej fasoli - hummus z fasoli |
Uwielbiam wszelkie smarowidła do chleba. Fajnie jest mieć coś takiego w lodówce, kiedy najdzie nas nagły głód. Otwieramy lodówkę i przynajmniej nie złapiemy się za słodycze tylko zrobimy zdrową kanapkę. Pastę z fasoli robi się błyskawicznie i jest to jej niewątpliwa zaleta.
Pasta z fasoli |
Pasta z czerwonej fasoli - hummus z fasoli
SKŁADNIKI
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 ząbek czosnku
- 3-4 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- szczypta chili w proszku
- sól, pieprz
WYKONANIE
1. Fasolę płuczemy i odsączamy.
2. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Podajemy z pieczywem.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz