Na żadnej imprezie nie może zabraknąć przekąsek. Muszą być dania ciepłe, sałatki ale również przekąski są niezbędne. Takie do zjedzenia na raz. Jajka z rukolą w szynce schwarzwaldzkiej takie są. Robi się je błyskawicznie, dłużej gotują się jajka. Apetycznie wyglądają i tak też smakują, a przy okazji to takie zdrowe zestawienie.
Jajka z rukolą w szynce schwarzwaldzkiej |
Jajka z rukolą w szynce schwarzwaldzkiej
SKŁADNIKI
4 jajka
garść rukoli
100 g szynki długodojrzewającej schwarzwaldzkiej lub parmeńskiej
sól, pieprz
WYKONANIE
1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i każde kroimy na 4 części.
2. Szynkę kroimy wzdłuż na 2 długie kawałki.
3. Każdą ćwiartkę jajka solimy, oprószamy pieprzem świeżo zmielonym. Dokładamy 3-4 gałązki rukoli i zawijamy paskiem szynki. I zrobione.
SMACZNEGO
KRULICA MIESZA
Jajka z rukolą w szynce schwarzwaldzkiej |
Jajka z rukolą w szynce schwarzwaldzkiej |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz