czwartek, 4 stycznia 2018

Jajka z rukolą w szynce schwarzwaldzkiej

Jajka z rukolą w szynce schwarzwaldzkiej

Na żadnej imprezie nie może zabraknąć przekąsek. Muszą być dania ciepłe, sałatki ale również przekąski są niezbędne. Takie do zjedzenia na raz. Jajka z rukolą w szynce schwarzwaldzkiej takie są. Robi się je błyskawicznie, dłużej gotują się jajka. Apetycznie wyglądają i tak też smakują, a przy okazji to takie zdrowe zestawienie.

Jajka z rukolą w szynce schwarzwaldzkiej

Jajka z rukolą w szynce schwarzwaldzkiej


SKŁADNIKI
4 jajka
garść rukoli
100 g szynki długodojrzewającej schwarzwaldzkiej lub parmeńskiej
sól, pieprz

WYKONANIE
1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i każde kroimy na 4 części.
2. Szynkę kroimy wzdłuż na 2 długie kawałki.
3. Każdą ćwiartkę jajka solimy, oprószamy pieprzem świeżo zmielonym. Dokładamy 3-4 gałązki rukoli i zawijamy paskiem szynki. I zrobione.
SMACZNEGO

KRULICA MIESZA

Jajka z rukolą w szynce schwarzwaldzkiej

Jajka z rukolą w szynce schwarzwaldzkiej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz