sobota, 27 maja 2017

Chrupiące szparagi w boczku

Chrupiące szparagi w boczku
Szparagi to jeden z produktów, który na rynku jest tylko w określonym, bardzo krótkim czasie. Niektórzy cały rok czekają na sezon na szparagi. Czasem się zastanawiam, czy wynika to z ich walorów smakowych, czy z tego że są tak krótko dostępne. Poniższy przepis to błyskawiczna przystawka ze szparagów.


Chrupiące szparagi w boczku

Chrupiące szparagi w boczku


SKŁADNIKI

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 12 plasterków wędzonego boczku
  • łyżeczka masła


WYKONANIE
1. Szparagi myjemy, odrywamy twarde końcówki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie 3-4 minuty. Wyciągamy.
2. Każdy szparag owijamy w plasterek boczku. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła. Szparagi smażymy na patelni, aż boczek się przyrumieni. Podajemy od razu.
SMACZNEGO
KRULICA

Chrupiące szparagi w boczku
Chrupiące szparagi w boczku


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz