Chrupiące szparagi w boczku |
Szparagi to jeden z produktów, który na rynku jest tylko w określonym, bardzo krótkim czasie. Niektórzy cały rok czekają na sezon na szparagi. Czasem się zastanawiam, czy wynika to z ich walorów smakowych, czy z tego że są tak krótko dostępne. Poniższy przepis to błyskawiczna przystawka ze szparagów.
Chrupiące szparagi w boczku |
Chrupiące szparagi w boczku
SKŁADNIKI
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 12 plasterków wędzonego boczku
- łyżeczka masła
WYKONANIE
1. Szparagi myjemy, odrywamy twarde końcówki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie 3-4 minuty. Wyciągamy.
2. Każdy szparag owijamy w plasterek boczku. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła. Szparagi smażymy na patelni, aż boczek się przyrumieni. Podajemy od razu.
SMACZNEGO
KRULICA
Chrupiące szparagi w boczku |
Chrupiące szparagi w boczku |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz