Faszerowane pieczarki |
Faszerowane pieczarki to szybka kolacja i pomysłowa przekąska. Nadzienie można zmieniać wedle uznania. Myślę, że wygląda dosyć efektownie, można je podać na stole Sylwestrowym, podczas karnawału, czy na imieniny. Taka przekąska zaskoczy wszystkich gości, a swoim smakiem wprawi każdego w przepyszny nastrój. Przygotujcie ją sami i podkręćcie zabawę!
Faszerowane pieczarki |
Faszerowane pieczarki
SKŁADNIKI
10 pieczarek
100 g boczku
100 g tartego sera
sól, pieprz
świeża bazylia
WYKONANIE
1. Pieczarki myjemy, osuszamy, odcinamy nóżki. Od spodu smarujemy pieczarkę oliwą, od środka solimy.
2. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy, nóżkę pieczarki kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy. Wszystko łączymy, doprawiamy i napełniamy pieczarki. Na wierzchu można jeszcze posypać startym serem.
3. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 20 minut. Po upieczeniu każdą pieczarkę przybieramy bazylią.
SMACZNEGO
KRULICA
Faszerowane pieczarki |
Faszerowane pieczarki |
Faszerowane pieczarki |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz