poniedziałek, 20 lutego 2017

Malinowe rożki z czekoladą

Malinowe rożki z czekoladą

I po raz kolejny nie upilnowałam kuchni, moje kochane szczęście wpadło, pobuszowało chwilkę i powstały cudownie proste i pyszne rożki z malinami i czekoladą. Tylko 2-3 składniki i dosłownie chwila w kuchni. Efekt doskonały, a ta prostota w wykonaniu to bajka. Jeśli nie macie zdolności kulinarnych to ten przepis jest zdecydowanie dla Was, ewentualnie pozwólcie dzieciakom przejąć dowodzenie w kuchni.


Malinowe rożki z czekoladą


Czekoladowe rożki z malinami


SKŁADNIKI
ciasto francuskie
maliny
czekolada
1 jajko do posmarowania

WYKONANIE
1. Rozkładamy ciasto francuskie, wycinamy kwadraty.
2. Na środku każdego kwadratu układamy maliny i czekoladę lub same maliny, lub samą czekoladę.
3. Składamy kwadraty tak aby powstały trójkąty, dociskamy boki, aby je skleić np. widelcem.
4. Każdy rożek smarujemy rozbełtanym jajkiem.
5. Układamy rożki na papierze do pieczenia na blasze pamiętając, aby zachować odstępy, bo ciasto trochę urośnie. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 10-15 minut.
SMACZNEGO
KRULICA
Rożki nadziewane malinami i czekoladą

Rożki nadziewane malinami i czekoladą

Malinowe rożki z czekoladą

Czekoladowe rożki nadziewane malinami



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz